Undgå den dyre varmeregning – lad en varmepumpe opvarme din bolig

En af de største – og måske mest irriterende – omkostninger ved at bo i hus, må være varmeregningen. Man kan hurtigt komme til at føle, at man smider en masse penge ned i et stort, sort hul, når den årlige regning skal betales – især efter en lang og kold vinter. Men hjemmet skal jo varmes op. Det er usundt at gå og fryse, og man vi jo også gerne have sit dejlige, varme brusebad hver morgen.

Skær ned på varmeregningen – få etableret en varmepumpe

Derfor er det godt nyt for de fleste bolig ejere, at det kan lade sig gøre at skære godt to tredjedele af den irriterende varmeregning på årsbasis ved hjælp af en varmepumpe. En varmepumpe er – i modsætning til et vedligeholdelses krævende oliefyr eller de super dyre elpaneler – særdeles energi effektiv og meget bedre for miljøet. Alle de forskellige typer varmepumper – jord til vand, luft til vand og luft til luft varmepumper – anvender samme, smarte princip til udvinding af energi, hvilket bygger på en af de mest vedvarende former for energi, der findes, nemlig temperaturforskelle. Da det er minimalt, hvor meget energi der skal anvendes i denne proces, bliver den samlede varmeregning automatisk reduceret.

Er det dyrt at få en varmepumpe?

Prisen for etablering af varmepumpe varierer med husets størrelse og varmepumpens type. Men du kan roligt regne med at din varmepumpe – uanset type og omkostninger ved montering – har tjent sig selv ind på ganske kort tid. Samtidig er det muligt at opnå tilskud til etablering af varmepumpe i dit hjem, så den øjeblikkelige udskrivning bliver knap så stor som på papiret. Under alle omstændigheder vil det sagtens kunne betale sig for et hus af gennemsnitlig dansk størrelse at få installeret en effektiv og miljøvenlig varmepumpe som alternativ til den eksisterende varmekilde i boligen.

Læs mere om de forskellige typer varmepumpe på gramenergi.dk

Astrid Pedersen