Spar penge med at samle dine lån

12 October 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Har du flere små private lån, kan du overveje at ansøge om et større lån og dermed samle dem til et stort. Som regel er det billigere at have et stort lån end flere mindre. Du betaler mindre i afdrag og renter og vil derfor få et bedre og større økonomisk råderum, foruden at spare penge. Du kan blandt andet søge ikanobank.dk om et privatlån.

Når du skal ansøge om et lån har du flere muligheder. Du kan vælge at ansøge i din normale bank eller du kan vælge at søge i en online bank. Forskellen er at du i en online bank bliver mødt med færre krav og du har svar indenfor få minutter.

Læg et budget

Når du skal ansøge om et lån, uanset hvilke, er det som udgangspunkt en god ide at starte med at få et overblik over ens økonomi og efterfølgende lægge et budget. Start derfor med at skrive dine indtægter og udgifter ned. Det er også en god ide at undersøge om det er muligt at tage ekstra arbejde, hvis behovet for ekstra penge er til stede.

Når når du har fået et overblik over dine indtægter og udgifter er det tid til at lægge et budget. Selvom det i princippet er forskellen på indtægter og udgifter du kan betale i afdrag om måneden, men som udgangspunkt er det en dårlig ide at have et så stramt budget, at der ikke er plads til at mødes med vennerne en gang i mellem eller købe nyt tøj.

De færreste trives at have et stramt budget længere end et par måneder og dermed bliver man økonomisk sårbar og kan derfor have svært ved at møde sine økonomiske forpligtigelser. Skulle man oven i få en ekstra uventet regning kan det være svært at betale den. Læg derfor et budget, hvor der er plads til det hele.

More articles