Skal man have tøj på i soveposen?

18 juli 2022 Lykke Holzmann Søby

editorial

Der er dem der siger, at der ikke findes dårligt vejr, kun dårlig beklædning og det kan der måske være noget om. Hvis du har investeret i en dejlig varm sovepose, er det så nødvendigt med tøj? det kommer naturligvis an på vejret og flere andre ting. Men det korte svar er: Ja.

Det er en god idé at bære langt undertøj og tøj i din sovepose om vinteren. Da det holder dig varmere i din sovepose. Dit tøj er endnu et lag af isolering, der holder din naturlige varme tæt på og forhindrer den i at slippe ud.

Der er undtagelser

Der er dog nogle tilfælde, hvor tøj i din sovepose ikke vil holde dig varmere. 

Når du har for mange lag tøj på, eller hvis du fylder dine soveposer med andre ting, går du på kompromis du isoleringen, og derved reduceres mængden af varm luft, den kan fange.

Visse former for tøj der sidder dårligt, f.eks. sokker, der er for stramme, kan give dårlig blodcirkulation ned til dine fødder og så kommer du faktisk til at fryse om fødderne.

soveposer

Pas på med fugtigt tøj

Hvis du har svedt meget eller du er blevet våd i regnen, skal du tænke dig om. Når du har fugtigt tøj på og har det på ned i soveposen, går du på kompromis med soveposens isoleringsevne.

Det er bedst at have en frisk og tør base i din sovepose for at holde den renere og for at holde dig varm på kølige nætter. Dit tøj skal sidde godt, og det er bedre hvis det sidder løst, så det ikke afskærer cirkulationen og hjælper med at fange varmen tættere på din krop.

Hvorfor sover man bedre i en sovepose?

Soveposer er designet til at fange den varme, din krop producerer, og forhindre den i at undslippe. Når du har langt undertøj på i en sovepose, øger du mængden af isolering mellem din hud og den kolde luft udenfor. Dette vil gøre dig varmere, end hvis du sover nøgen.

Flere Nyheder