Mindfulness kommer også af øvelse

22 september 2021 Anders Lundtang Hansen

Vi mennesker har så travlt og er så stressede i vores hverdag, at vi ikke husker at stoppe op og lytte til os selv og vores kerneværdier i det daglige.

Vi har brug for at finde rum og tid til at være os selv, men vi siger hele tiden, at vi ikke kan nå det eller finde plads i kalenderen til det.
Er der endelig lidt “ledig” tid, så er vi for trætte til at lave noget, og hvis vi ikke er udmattede, så vil vi hellere lave noget produktivt end at slappe af.

Men kroppen og sindet har brug for at hvile ud, og det kan man blandt andet gøre med mindfulness, og det skal man slet ikke affeje som tidsspilde, for det er virkelig noget, der kan være med til at lade batterierne op og sørge for, at man kommer ind til ens indre helle.

Man skal bare give det tid til at virke.

Mindfulness skal komme i eget tempo 

Desværre har vi bare en nedadgående spiral i den forstand, at når vi har så travlt, så vil vi se resultater med det samme, når vi afsætter vores dyrebare tid til at lave noget, der skal gøre, at vi slapper af.

Men det er ikke bare en kontakt, man kan tænde og slukke for: Man skal mane det frem og lade det komme i ens eget tempo, og det kan kræve de rette omgivelser, ro, sagte musik eller noget helt andet, der passer til den, man er.

Selv mindfulness i København kan lade sig gøre, selvom man ser denne by som den travle slags, hvor der hele tiden er tilbud om at lave noget andet.

Men ligesom meditation skal man sætte sig ned og give det tid til at virke, det kan sagtens tage et par forsøg, før man ser en virkning.

Flere Nyheder