Luft vand varmepumpe – billig varme med en klimavenlig profil

16 December 2021 Astrid Pedersen

editorial

Skal husstandens gamle olie, pille eller gas fyr skiftes ud? Så bør du overveje om den nye varmekilde skal være en effektiv luft/vand varmepumpe i stedet for et nyt ét af slagsen.

Hvorfor vælge en varmepumpe i stedet for et nyt fyr?

Der er mange gode grunde til at skifte til varmepumpe.

For det første vil du kunne spare rigtig mange penge på at lade brugsvand og cirkulationsvand opvarme ved hjælp af en moderne varmepumpe frem for et gammelt udtjent fyr. Faktisk kan du regne med en besparelse på op til halvfjerds procent af dine samlede udgifter til opvarmning af boligen.

Den store besparelse skyldes dels varmepumpens høje energi effektivitet, dels dens driftsikkerhed. En luft/vand varmepumpe udnytter den tilførte energi langt bedre end et slidt fyr og kan således levere en højere ydelse ved et lavere energi forbrug.

image

Når du således skærer ned på forbruget vil du kunne få langt mere varme for færre penge. Og så kan du roligt skrue op for varmen uden at skulle frygte sikker ruin som følge af en uoverkommelig varmeregning.

Der ud over er en varmepumpe temmelig meget mere driftsikker end fyret. I modsætning til et gammelt fyr skal en luft til vand varmepumpe ikke konstant renses og repareres, eller have fyldt brændstof på.

En varmepumpe går heller ikke hele tiden ud på de mest ubelejlige tidspunkter men leverer varen igennem selv de koldeste vintermåneder. Og skulle varmepumpen gå ud vil det være let og sikkert for dig enten selv at genstarte den eller tilkalde en VVS mand.

Varmepumpen – det klimavenlige alternativ

For det andet vil du på grund af den høje energi effektivitet også skåne vores allesammens klima. Med en varmepumpe i stedet for et fyr kan husstanden nedbringe sit samlede co2 aftryk og dermed bidrage til den grønne omstilling.

Få hjælp til valg af varmepumpe på Amalo.dk

More articles