Har du problemer med din kloak?

22 september 2021 Steffen Hansen

Døjer du med en tilstoppet eller ildelugtende kloak? Det kan hænde, at man får problemer med ens kloak. Særligt, hvis der sidder gamle madrester i afløbet, som giver en mærkelig odør i dit køkken. Kloakken kan også blive tilstoppet af uønsket ting, såsom hår eller andet snavs. Vi vil kigge i dette indlæg på, hvordan du kan undgå at få problemer med din kloak eller hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude. 

Hvad kan du selv gøre

Hvis dit afløb driller ude på badeværelset, kan du som udgangspunkt godt forsøge at bruge noget afløbsrens til at starte med. Det kan opløse hårrester eller andet snavs. Afløbsrens kan købes i alle supermarkeder og kan nemt bruges af alle og enhver. Læs grundigt instruktionerne først, før du begynder at hælde det ned i afløbet. Dog anbefales det ikke, at du bruger det i større mængder. Så hvis det forsætter med at være tilstoppet, skal du efter professionelt hjælp. 

Professionelt hjælp

Det vil altid være mest sikkert, at du får professionelle til at komme ud og se til problemet. De kan foretage det, som hedder tv-inspektioner af din kloak. Her vil de kunne lokalisere årsagen til problemet. De kan vurdere om problemet kan fikses på stedet eller om det kræver en større renovering. Hvis du står og gerne vil have lavet en tv-inspektioner af din kloak, kan du søge på tv inspektion i Himmerland eller der hvor du befinder dig. 

 

Vær god ved din kloak

Der er mange ting, som du ikke må skylle ud i din kloak. Vidste du f.eks. at vatrondeller ikke må skylles ud i toilettet? Det kan godt forårsage forstoppelse i dit afløb, fordi de absorberer store mængde af væske. Der er også bestemte typer af fedtstoffer, som du ikke må hælde ud i afløbet. Hæld fedtstoffet fra flæskestegen eller juleanden over i en lille bøtte. Så kan du smide det ud, når det er størknet.

Det samme med stearinen fra et fyrfadslys. Det kan sætte sig fast i rørene og på sigt skabe stor blokade. Derfor skal du huske at være god ved din kloak. Så undgår du, at du engang skal betale dyre domme for at få en slamsuger ud og fikse problemet for dig. 

Flere Nyheder