Gode råd til at undgå at blive syg

08 oktober 2021 Steffen Petersen

advertorial

Vi nærmer sig en tid på året, hvor der bliver betydelige koldere og vi skal pakke os godt ind for at undgå at blive syge. Det kan ske, at du bliver syg med enten simpel forkølelse, influenza eller endnu værre halsbetændelse. Hvis du gerne vil undgå at blive syg, så kan du læse med i dette indlæg. Her vil vi give gode råd til dig, der gerne vil undgå at blive syg med forkølelse eller halspine.  

 

 

 

 

1. Varme drikke

Det er altid et godt husråd at drikke godt med varme væsker, hvis du er på vej til at blive syg med enten forkølelse eller halspine. Te er særlig godt til at lindre smerten i ens hals. Du kan evt. tilføje lidt honning til din te, da det smører godt på halsen. Nogle foretrækker kolde drikkevarer, men det kan særligt være i tilfælde af slem halspine. Du kan også spise suppe, fordi det kan varme godt i kroppen. Husk at passe godt på dig selv. Det er vigtigt, du lytter til din krop, så du ikke overanstrenger dig og potentielt bliver syg. 

 

2. Pak dig godt ind

Det er godt at svede sin forkølelse ud. Derfor er det vigtigt, du pakker dig godt ind, hvis du er blevet forkølet. Du kan tage et halstørklæde på på arbejde eller studie, så din hals er beskyttet mod kulde hele dagen. Husk også ordentligt beklædning. Det er vigtigt, du ikke går rundt og fryser. Det kan forværre din tilstand. 

 

3. Ring til din læge

Du bør konsultere med en professionel, hvis dit helbred er skidt. Der er nogle sygdomme, som kræver øjeblikkelig opmærksomhed. Hvis du har ekstreme halssmerter eller kan se, at du har hvide pletter på dine mandler, så skal du ringe til din læge. Det kan være begyndende halsbetændelse, som du har. Det er ganske smertefuldt og skal behandles med penicillin. Det kan du ikke få fat i som håndkøb, hvorfor du skal forbi en læge for at kunne få diagnosticeret halsbetændelse og derved få penicillin. Hvis du har alvorlige halssmerter, kan det være du bliver henvist til en halslæge i København eller en tættere på dig. 

 

Flere Nyheder