Gode opskrifter på lasagne

Er lasagne også en af børnenes livretter hjemme hos jer? Sådan er det i hvert fald her, og derfor jagter jeg jævnligt en god opskrift på forskellige lagsagner, så vi ikke tygger i det samme dag ud og dag ind. Og jeg eksperimenterer da også lidt i ny og næ.

Børnenes favoritlasagne er denne her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/850/lasagne. Og hvis jeg synes, de ikke helt får nok grøntsager i en periode, så fylder jeg på med revet aubergine, revet squash og hakket bladselleri. På en god dag opdager de det ikke – på en dårlig siger de: ej, helt ærlig mor! Men de spiser det nu alligevel.

Egner sig godt til fryseren

Udover det faktum at lasagne smager godt, så er der en anden ting, jeg elsker ved retten: Den egner sig perfekt til fryseren. Herhjemme har vi indimellem svært ved at få logistikken til at gå op i hverdagene, og når det hele skrider, har vi tendens til at ringe efter en pizza… men det er jo ikke ligefrem nærende og sundt! Her kommer fryselasagnen tit ind som redning, og hvis du spørger mig, så er det altså også bedre end en pizza. Jeg er ikke helt sikker på, at børnene er enige.

Laver du også lasagne til fryseren, så har jeg et lille tip: I stedet for at bage lasagnen og vente på, at den bliver kold nok til at du kan flytte den til bakker og fryse den ned, så kan du lave den direkte i en foliebakke – og droppe bagningen. Saml lagene, som du plejer at gøre, men sæt den direkte i fryseren (med frysepose omkring) i stedet for i ovnen. Det er meget nemmere, og på den måde slipper du og familien for lasagne, der har været varmet to gange – det kan nogle gange give lasagnepladerne en gummiagtigt konsistens.

 

Camilla Skøtt