Få hjælp som leder til at vælge de rigtige medarbejdere

Mange ledere undervurderer, hvor meget tid og energi det egentlig kræver af dem at skulle ansætte en ny medarbejder. Det kræver tid til at lave et stillingsopslag, finde frem til de rigtige kandidater, der skal til samtale, afholde en samtale og udvælge nogle til en anden samtale, tjekke op på deres referencer og endelig vælge en kandidat, som, du håber og beder til, er den rigtige – for ellers skal du jo hele processen igennem igen. Og det ville være virkelig ærgerligt. 

Samtidig med, at du skal rekruttere en ny medarbejder, skal du også sørge for, at arbejdet i virksomheden fortsætter, som det plejer. Medregnet, at der måske mangler en medarbejder, der har sagt op, eller som er sygemeldt, og som I nu skal finde en erstatning for. I forbindelse med en rekruttering kan du derfor virkelig have det hårdt som leder. 

For at gøre livet nemmere for dig selv som leder kan det være en god ide for dig, at du vælger at få et firma til at hjælpe dig med rekruttering. Det kan virkelig være med til at gøre, at du ikke får påtaget dig for mange arbejdsopgaver i en periode, og at du dermed kan komme gennem rekrutteringsforløbet uden stress. 

Der findes i dag rigtig mange forskellige firmaer, der kan hjælpe dig med rekruttering. Fælles for dem er, at de typisk kan hjælpe dig med at lave jobannonce, tale med kandidater og indhente referencer på dem. Det, du skal gøre, er derfor, at du skal tale med dem om, hvad det er, du leder efter til virksomheden. Sådanne firmaer er ofte eksperter i at finde frem til de helt rigtige kandidater. 

Skal du rekruttere nogen til salgsafdelingen, kan du for eksempel se nærmere på firmaet dedikation.dk. De har mange års erfaring med at hjælpe virksomheder med at finde de helt rigtige sælgere. 

Emilie Ann Jacobsen